Finale u Zagrebu – utorak, 28. siječnja…

Objavljeno Jan 25, 2014 u Blog

Finale u Zagrebu – utorak, 28. siječnja…

…u 19.30, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ajmo završit konačno cijelu tu nezgodnu stvar i ajmo to napraviti kako treba. Dakle, službena zagrebačka promocija, skoro godinu dana nakon što je knjiga otišla u tisak i skoro osam godina nakon što je u istoj toj knjižnici predstavljen moj prvi, užasno prosti roman, Obješeni (vidi fotku, da).

O knjizi će razgovarati Tanja Tolić (s kojom dijelim neke baš neočekivano iste uvide o pisanoj riječi), Kruno Lokotar (the Urednik) i moja supruga Mirna Šenjug Novak, koja će vjerojatno u jednom trenutku razvezati vreću gorčine  o tome kako sam samo nesnosan i kako maltretiram sve oko sebe. Nemalo se začudila kad je prije tjedan saznala da sam napisao knjigu. A onda, prije nego uspijem proturječiti bilo kome, reći će mi da sad moram pročitati neki dio i da je onda gotovo. Eto, dođite,  bit će mi drago što me gledate kako patim.

A da je barem nisam napisao… Ne bi me onaj idiot Joža zvani Šlaprtek već mjesecima povlačio kao zadnje smeće po novinama tvrdeći da je ČMZ zapravo plagijat njegove neobjavljene autobiografske poeme “Kakši so drugi, jo sem još dober”. Benzinskoj pumpi gdje radi znate-već-tko bolje da ne prilazim jer mi je poslao poruku kako se suzdržava od pišanja cijele dane u nadi da ću navratiti s autom za vrijeme njegove šihte. A ona dva idiota, Hešto i Pujto? To ste valjda čuli, ne? U suradnji sa Šmujdovim Robijom osnovali su hip-hop ansambao najnižeg mogućeg ranga. Nazvali su se “Hashtag & Puyt-Oh feat. Međimurski Mocart” i izbacili singl “Nika to mej (To se, nika to mej)” i sad pokušavaju sudu objasniti da nisu znali da postoji stvar koja jednako zvuči, a zove se “Nigga to me (Don’t say Nigga to me)” od onog nekog ubijenog lika s tetovažom na očnom kapku. Pa da bi stvar učinili boljom, sad mene tuže za klevetu. Jer, kao, nisam baš lijepo pisao o njima. Dosta mi je svega.

 

Leave a Reply